Scroll Top

Museu Faller

Presentació

Una Forma Diferent de Conèixer el Món de Les Falles

El Centre d’Interpretació de la Festa és un museu situat dins d’un modern edifici amb espais multifuncionals, una bona situació i una dotació de mitjans tècnics, la qual cosa ha fet que en poc de temps siga un lloc de referència per a la ciutat, la comarca de la Safor i, com no, per a la Comunitat. L’espai museístic mostra des d’una perspectiva moderna tot allò que s’ha relacionat amb la festa fallera en general i, també, la vinculació de les falles amb la ciutat.

ESPAIS

Sala Multiusos

La primera sala, anomenada “Sala Multiusos”, compta amb cadires de braços, llum artificial i natural, connexió a Internet mitjançant WIFI, aire condicionat i diferents connexions elèctriques. Té un aforament per a 40 persones.

Sala de Juntes

La segona, anomenada “Sala de Juntes”, amb capacitat per a 120 persones assegudes, és una sala molt més completa, pensada per a conferències, rodes de premsa, cursos, seminaris, reunions, etc. Disposa de llum natural i artificial amb equips d’enllumenament electrònics i llums de baix consum, micròfons, megafonia, pantalla central, projectors, WIFI, cadires amb braços i aire condicionat.

Teatre

En la planta baixa se situa el Saló d’Actes o Teatre, ideal per a la celebració de conferències, convencions, gales i diferents tipus d’espectacles i esdeveniments. Amb capacitat per a 484 persones assegudes en la planta baixa, més 90 persones assegudes en la primera planta, a la qual s’accedeix per la sala de la cabina de control del teatre.

IL·LUMINACIÓ

 • Enllumenament amb 70 KW (quilowatts) enviats des de la cabina amb 100 canals independents, i amb filtres de color i blancs.
 • Enllumenats propis del saló regulats i pre-programats en diferents escenes.
 • Enllumenats de treball en l’escenari.

IMATGE I VÍDEO

 • Ordinador.
 • Entrada de vídeo en ordinador.
  DVD, CD, cinta.
 • 2 pantalles laterals de projecció i 1 pantalla central.
 • 3 càmeres de filmació en directe i edició.
 • Possibilitat d’enregistrament dels esdeveniments.
 • Possibilitat d’enviar els senyals d’imatge i so des de la cabina a tot l’edifici.

SO

 • Instal·lació de so frontal de 8.000 W.
 • Instal·lació de so de 4.000 W des dels laterals de l’escenari.
 • Instal·lació de so envoltant (Surround).
 • 4 micròfons sense fil i altres 6 fixos.
 • Entrades de so.

ALTRES

 • Control de temperatura del teatre.
 • Corredors laterals i passarel·la de comunicació entre l’escenari i la cabina de control.
 • 5 ponts en l’escenari motoritzats per a la col·locació d’enllumenament i cortinatges.
 • 4 ponts laterals fixos.
 • 2 camerinos amb bany inclòs.
 • Graderies plegables automàtiques.

CIFES

El Centre d’Interpretació de la Festa és un museu situat dins d’un modern edifici amb espais multifuncionals, una bona situació i una dotació de mitjans tècnics, la qual cosa ha fet que en poc de temps siga un lloc de referència per a la ciutat, la comarca de la Safor i, com no, per a la Comunitat. L’espai museístic mostra des d’una perspectiva moderna tot allò relacionat amb la festa fallera en general i, també, la vinculació de les falles amb la ciutat.

L’objectiu del Museu Faller de Gandia és donar a conéixer d’una forma diferent i lúdica la història, la cultura i la tradició valencianes, l’art, la música, la sàtira i l’enginy. Tot això unit al treball dels artistes fallers i a la riquesa de la nostra tradició.

En definitiva, el que es pretén transmetre a la gent és que les falles no són únicament fotografies antigues i ninots, i que no es redueixen a una setmana de festa, sinó que abraça tot un any d’esforç i treball.

Cafetería – Restaurant

Horari de dimarts fins diumenge

de 08:00 fins les 23:00 h

Els dies d’activitats fins que acaben aquestes

Tel. 644 58 33 36

Exteriors

L’obra barreja l’arquitectura racional i funcional amb l’organicisme i l’adaptació a l’espai. La façana de dos cossos mostra aquesta racionalitat que es barreja amb les formes corbes de l’espai destinat al Museu. El joc de línia corba i recta crea un espai en la part davantera, ocupat per xicotets espais verds, una font i una escalinata la qual convida al vianant a passar a l’interior de l’edifici. En conjunt s’adapta a l’entorn perfectament amb un predomini de l’horitzontalitat sobre la verticalitat.

Escultura

L’entrada està presidida per l’escultura realitzada per Josep Basset que representa el número 19, dia de San Josep i de la cremà de les falles. Elaborada en acer corten destaca sobre el fons d’estuc pintat de groc. Ressalta la solidesa i el volum de l’obra que accentuen la sensació de volum i repòs.

Col·legis

El Museu Faller de Gandia mostra als seus visitants les tradicions i els costums relacionats amb la festa valenciana per excel·lència,amb jocs ,pantalles interactives i recreacions virtuals. Aprendrem la seua història, els trages tradicionals valencians i la seua evolució , la relació amb la cultura i la societat, la pirotècnia com ofici artesanal arrelada a la nostra terra , l’artista faller i la creació dels seus monuments com a treball únic al món, el Casal Faller com a exemple de convivència, El Llibret com a mostra de creativitat literària i satírica i finalment la música de banda i tradicional ( tabalet , dolçaina i albes).

Les visites són guiades i adaptades a cada cicle i col·lectiu, a més a més els xiquets podran ser artistes per un dia i fer pas a pas en el taller un ninot de falla que posteriorment s’emportaran.

L’experiència educativa es completa amb activitats de reforç i ampliació estructurades en cicles i continguts  que facilitem al professorat per poder preparar la visita abans i activitats i jocs per a que els xiquets/etes puguen jugar desprès.

COM ARRIBAR

SI ESTÀS A GANDIA

Transport públic (autobús L’URBÀ)

LÍNIA 4_Parada Museu Faller. I també a 5 minuts caminant des del Teatre del Raval (C/Sant Ramón).

DESDE VALÈNCIA

Per la AP7, eixida Xeresa-Gandia.

Per la N-332 direcció Alacant (circumval·lació) després del segon túnel, eixida Albaida (CV-60).

Rotonda direcció Gandia (per la benzinera) i en la segona rotonda (Benipeixcar-Benirredrà), girar a la dreta.

DES D’ ALACANT

Per l’AP7, eixida Oliva.

Per la N-332 direcció Gandia fins la rotonda Bellreguard, continuar per la circumval·lació N-332, eixida Gandia, (per la benzinera) i en la segona rotonda (Benipeixcar-Benirredrà), girar a la dreta.

HORARI I TARIFES

HORARI

DIMARTS A DISSABTE

de 9:00h a 14:00h

de 16:00h a 19:00h

TARIFES

General 4,5€

Reduïda 4€

Visites guiades (mínim 6 persones) a les 11:00h, 12:00h, 17:00h i 18:00h

La resta de visites es realitza amb audiguia disponible en diferents idiomes

CONTACTE

960 80 55 85

reserves@museufaller.org

Skip to content